Thibeau Spits: "Als het even niet lukt, blijf geloven. Het lukt vroeg of laat altijd..."

Thibeau Spits: "Als het even niet lukt, blijf geloven. Het lukt vroeg of laat altijd..."
Nog maar 17-lentes jong is Thibeau Spits, toch maakt hij de laatste weken furore op een internationaal niveau. Twee weken geleden sprong de junior naar een tweede plaats in de CSI2* Grote Prijs in Bonheiden, vorige zondag snelde Spits naar de overwinning in Lier. Voor de jonge Spits en zijn vader's paard, Bellissimo Z meteen de eerste Tweesterren GP overwinning.

"Ik had dit nooit verwacht," begint Spits. Thans voorspelde hij enkele weken terug dat de overwinning in de lucht hing. "In Bonheiden had ik al een gevoel van  - geniet ervan, want het kan nog lang duren tot ik opnieuw op het podium sta - twee weken erna is het zover en win ik gewoon de proef, dit is surreëel. Het is gewoon buiten de gestelde verwachtingen."

"Het jaar begon niet echt spectaculair voor me, maar sinds m'n tweede plaats in Bonheiden hoop ik nu dat het ene succes het andere mag opvolgen." Als we hem vragen of hij speciale middeltjes of training toepast sinds kort is het antwoord resoluut nee. "Ik train niet anders als anders. Ik ga twee maal per maand trainen bij Dirk Demeersman en natuurlijk geniet ik bijna dagelijks trainingsadvies van m'n papa (Patrik Spits, red.). Hoewel hij de laatste maanden enorm veel in het buitenland is."

Hoe ziet de planning er nu verder uit?

"Alles hangt wat af van het Europees Kampioenschap..." Nog ongeveer een maand en de jeugd strijd voor de Europese titel in Fontainebleau. Bij de eerste selectie was er met Thibeau Spits geen rekening gehouden, maar dat kan eventueel nog wijzigen. "Sowieso focus ik me nu uit op het Knokke Hippique en de driesterren concours in Bonheiden en Lier."

"Als ik luidop mag dromen mag ik deze zomer nog enkele mooie klasseringen rijden op dit niveau, dat zou een droom in vervulling zijn."

Sinds kort is de familie Spits een vast onderdeel van de BFE group. Heel wat steun en vooruitgang schuift de jonge Spits toe op de ondersteuning die hij via BFE ontvangt.

Nog tips voor de lezers?

"Als het even niet lukt, blijf er in geloven en denk eens terug aan wat je al bereikt hebt."