Thibaut Willequet moet Britse voor laten in Grote Prijs Children

Thibaut Willequet moet Britse voor laten in Grote Prijs Children
Thibaut Willequet greep vanmiddag naast de overwinning in de Grote Prijs voor Children op het jeugdconcours bij het Azelhof in Lier.  Bo Fievez stond ook op het podium, de amazone werd derde. De winst ging naar de Britse Jodi Burchmore Eames (foto).

Burchmore Aemes was niet te stopen met haar Casti Aneira en klokte de onnavolgbare tijd van 33.32 seconden in Lier. Willequet volgt met Jamaican Sun, maar weet niet de winnende tijd te evenaren met een foutloze rit in 35.86 seconden. Het duo moet daarmee een thuisoverwinning uit handen geven en eindigde als tweede.

Fievez  die eerder al een rubriek op naam schreef werd nu derde met Artheuzen. Het duo kwam na een foutloze rit in 36.50 seconden over de eindstreep en bleef daarbij Emilia Housen en Olivier Tuff  die de top 5 afsloten voor.

De 1.30m rubriek voor Junioren werd gewonnen door Gilles Nuyten en Mama Mia Picobello Z. Het duo stond op eenzame hoogte met een rit in 58.01 seconden. Hij was daarmee ruim twee seconden sneller als Simon Morssinkhof en Notre Star Z die tweede werden.

Michelle Cranning Hillgren stak een stokje voor een volledig Belgisch podium. De Zweedse sprong in 64.46 seconden naar een derde plaats met Vanilla F en verdreef daarmee Dieter Vermeiren naar een vierde plaats.