Romy Morssinkhof pakt perfecte zege in U25 rubriek op Z-tour

Romy Morssinkhof pakt perfecte zege in U25 rubriek op Z-tour
Niemand kon vanmiddag tippen aan de kwaliteiten van Romy Morssinkhof en Vivolta de Gree (v. Diamant de Semilly).  Als enige wist de amazone met haar merrie twee maal foutloos te blijven en naar de overwinning in de U25 Grote Prijs te springen in Lanaken.

Vijf combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage van de U25 afsluiter op de Z-Tour dit weekend. Daar was het enkel Morssinkhof en de Diamant de Semilly-dochter die met een perfecte barrage rit foutloos wist te blijven in 41.57 seconden.

De Amerikaanse Emily Short zette dan wel de snelste tijd van 40.98 seconden op de klok met Beaumont W/V (v. Ukato). Maar moest haar sneller rit bekopen met een balk en werd tweede.

Ook Maartje Verberckmoes, die twee paarden in de barrage mee nam, wist niet van het hout te blijven. Met de Selle Francair ruin Univers La Tuiliere (v. Conte Della Caccia) zag ze één balk vallen en werd derde. Maar met de Zangersheide merrie Louisiana Z (v. Lord Z) had ze minder geluken kwam de ring uit met 22 strafpunten.

Leonie Peters en Nathan Budd wisten ich ook te klasseren. Peeters zat i n de barrage en werd met Quaresmas de Marchesana (v. Conte Della) vierde na een rit met vier strafpunten in 49.03. Budd stuurde zijn Varesco des Rosiers wel zonder spring fouten rond in het basis parcours, maar had één tijdfout en werd uiteindelijk zesde.

Kijk hier voor alle resultaten.