Super prestatie van onze junior ruiters tijdens de nations cup te Wierden

Super prestatie van onze junior ruiters tijdens de nations cup te Wierden
In het Nederlandse Wierden werd deze morgen de Nations Cup Junioren verreden. Er kwamen 13 landen aan de start. Voor elk land verschenen er 4 ruiters aan de start om het parcours over een hoogte van 1.40m foutloos af te leggen.

Voor de eerste plaats werd er gestreden met het mes tussen de tanden. De 2 landen die voor de overwinning vochten waren Groot- Brittannië en België. Met een verschil van 4 strafpunten , of 1 springfout ging Groot- Brittannië met de overwinning aan de haal. Na de 4 ruiters en 8 omlopen eindigden ze met een eindscore van 4 strafpunten. Groot- Brittannië kon hiervoor rekenen op Jodie Hall Mcateer met Coquin De Coquerie Z (0+0), William Fletcher met Glory Rose ( 0+ wegstreepresultaat), Jack Whitaker met Street Hassle (0+4) en tot slot Harry Charles met Vivaldi Du Dom (0). Hun teamchef Tony Newbury was maar wat blij met deze nipte overwinning.

België reed naar een knappe 2de plaats. Ze eindigden met 8 strafpunten aan het einde van alle ritten. Voor deze topprestatie kon ons land rekenen op sterke en goede ruiters met goede paarden onder het zadel. Als eerste startte Thibeau Spits met zijn Jacobien Dwerse Hagen (Va- Vite). Ze gaven meteen het goede voorbeeld en reden 2 foutloze omlopen. Als 2de ruiter startte Claire Putters met Fa Belle Van Sombeke (Querlybet Hero). Zij lieten tijdens elke omloop 1 springfout noteren. Als 3de ruiter voor ons land startte Arnaud Gaudblomme met Corale Van 't Glemhof (Colman). Ook dit topduo liet zich in elke omloop betrappen op 1 springfout. Tot slot reed Simon Morssinkhof met Perigrosso (Perigueux) een dubbel foutloze omloop. Na het schrappen van het wegstreepresultaat eindigde ons land met 8 strafpunten. Met dit resultaat was onze teamchef Rik Deraedt super tevreden.

Teamchef Luc Steeghs had een sterke Nederlandse delegatie geselecteerd. Ze reden dan ook voor eigen publiek. Uiteindelijk moesten ze zich tevreden stellen met de 3de plaats.  Luc zette volgende ruiters in: Rowen van de Mheen met Q Verdi (0+ 0), Laurie Touw met Carel van Donderen (12+ 4), Sven Peters met Channel (0+ wegstreepresultaat) en als 4de ruiter verscheen Niels Kersten met Can Win in de ring (El+ 0).

Onze Belgische junior ruiters hebben meteen hun visite kaartje afgegeven tijdens deze Nations Cup. Dat beloofd voor de toekomst.

Klik hier voor de resultaten.