Ines van de Bosch valt net buiten de top te Cannes

Ines van de Bosch valt net buiten de top te Cannes
In Cannes wordt dit weekend een manche van de LGCT- tour verreden. Maar daarbuiten zijn er ook verschillende andere proeven. Zo werden er deze ochtend 2 CSI 1* proeven verreden.

De eerste CSI 1* proef werd verreden over een hoogte van 1.10m. Er waren 2 landen die duidelijk hun stempel drukte op deze proef. De Britse Imogen Beecroft greep de overwinning met Untouchable (Andiamo) in een tijd van 32.03 seconden. Met deze chrono bleef ze 3 Franse combinaties voor. Op de 2de plaats vinden we Patricia Bardon Planchat met Quadrille de la Cour (Calypso D'herbiers). Zij finishte in 32.11 seconden. De 34.27 seconden bracht Sabine Maitrot Charmasson en Baeleen Quid (Landjonker) op de 3de plaats. De chrono van 35.28 was goed voor de 4de plaats en ook voor Stephane Auriol met zijn Tactic de Flore ( Dollar de la Pierre). De 5de plaats werd bezet door de Britse amazone Alicia Store met Uriko van Sint Antonishoeve (President) in 40.60 seconden.

Voor de 2de CSI 1* van de dag stond het parcours op 1.25m. Hier herhaalde de vorige proef zich, alleen werden de plaatsen door andere landen ingevuld en werd Groot- Brittannië door Israël. De overwinning bleef in Frankrijk. Hiervoor zorgde Melanie Lemoine Jondet. Zij stuurde haar Amiral de Roqueline (Lauterbach) in 35.36 seconden door de 2de fase. Frankrijk nam ook de 2de plaats voor zijn rekening. Florian Rizk en Tom Boy (Diamant de Semilly) klaarde de klus in 37.95 seconden. De eerste Israëlisch ruiter vinden we op plaats 3. Jacqueline Felber stuurde A Touch of Grey (Cavalier Royale) in 38.54 seconden door de eindmeet. Serge Varsano nam voor Frankrijk de 4de plaats in. Costa Brava bracht Serge thuis in 38.63 seconden. De top 5 sluiten we af met de Israëlische combinatie Haley Elizabeth Schaufeld met Harley 86 in 38.64 seconden.

Net buiten de top 5, op de 7de plaats vinden we voor ons land Ines van den Bosch met Etaquine V. Berghoeve (Diamant de Semilly). Ook zij reden een dubbel foutloze omloop.

Klik hier voor de resultaten.