Springfout weerhoudt Devos van top drie klassering in Longines Grand Prix La Coruna

Springfout weerhoudt Devos van top drie klassering in Longines Grand Prix La Coruna
In La Coruna werd zonet de laatste proef van vandaag afgewerkt. Deze Longines Grand Prix stond tot 1,60m hoog gebouwd. De deelnemers kregen een pittige eerste ronde voorgeschoteld, maar er slaagden toch acht combinaties in zich te kwalificeren voor de barrage.

In die barrage ging het hard tegen hard. Onze landgenoot Pieter Devos was vastberaden om met Espoir (v. Surcouf de Revel) naar de overwinning te rijden. Hij nam dan ook alle risico, wat jammer genoeg resulteerde in een springfout. Met zijn tijd van 39,72 seconden werd hij zo de snelste vierpunter en slaagde er toch nog in om een knappe zesde plaats in de wacht te slepen.

De overwinning ging naar die Ier Billy Twomey. Met de 13-jarige Diaghilev (v. Vangelis S) onder het zadel, reed hij een foutloze barrage in 38,38 seconden. Hiermee was hij sneller dan de Italiaan Alberto Zorzi. Hij liet met Fair Light van't Heike (v. Vigo d'Arsouilles) alle balken in de lepels en finishte in 38,64 seconden. Max Kühner en Cornet Kalua (v. Cornet Obolenksy) vervolledigden de top drie. Ook zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 40,28 seconden.

De Spanjaard Manuel Fernandez Saro eindigde met Cannavaro 9 (v. Cornet Obolenksy) op de vierde plaats. Tobias Meyer nam met de 11-jarige KWPN merrie Avanti (v. Quattro) de vijfde plaats voor zijn rekening.

Klik hier voor de resultaten