Jérome Guery wint nu ook in Genève

Jérome Guery wint nu ook in Genève
De avondproef op zaterdagavond in Genève is gewonnen door onze landgenoot Jèrome Guery. Hij reed met Papillon Z (v. Perhaps v. Berkenbroeck) rond het parcours in een tijd van 58.29 seconden. Guery is duidelijk in topvorm in Genève, hij reed er al tweemaal naar een tweede plaats. Donderdagavond in de CSI5* en in de Six Bars. Vandaag deed hij dit op spectaculaire wijze. Hij maakte naar hindernis negen een zeer korte bocht en raakte tijdens zijn sprong het decor van deze hindernis. Het torentje viel om, maar de hindernis bleef verder staan. Hierdoor werden er geen strafpunten aangerekend.

De tweede plaats was voor de thuisruiter Romain Duguet. Hij reed enkele honderdste van een seconde trager dan Guery. Samen met TwentyTwo des Biches (v. Mylord Carthago) snelde hij rond het parcours in 58.46 seconden. Lorenzo de Luca claimde de derde plaats. Hij reed Limestone Grey (v. Try-Time) foutloos rond in 58.69 seconden.

De Nederlander Jeroen Dubbeldam plaatste zich vierde. Hij reed met Carusso LS La Silla (v. Montebello) rond in 58.90 seconden. De top vijf werd vervolledigd door de Duitser Philipp Weishaupt. Hij vormde een combinatie met Solitär (v. Salito) en finishte in een tijd van 59.40 seconden.

De twee andere belgen in de proef haalden jammer genoeg een balk naar beneden. Niels Bruynseels en Gancia de Muze (v. Malito de Reve) eindigde op de 13de plaats. Olivier Philippaerts reed H&M Challenge v. Begijnakker Z (v. Chellano Z) en plaatste zich zo op de 15de plaats.

Klik hier voor alle resultaten.