Smolders en Verlooy bezetten het podium in Mechelen

Smolders en Verlooy bezetten het podium in Mechelen
Het was een goede morgen voor stal EuroHorse op Jumping Mechelen. In de openingsproef van het CSI5* vandaag won stalruiter Harrie Smolders met Zinius, het voormalige paard van Doron Kuipers.

Begin deze maand was in Parijs en Geneve ook al te zien dat er een goed klik was tussen de Nabab de Reve ruin en Smolders. Maar vandaag paste alles echt perfect! Het resultaat was een winnende rit in de CSI5* proef direct op tijd. In een vlekkeloze rit van 50.98 seconden nam hij de leiding over van Jos Verlooy. Tot dat moment stond Verlooy stevig aan de leiding met zijn twee paarden Ferfelu de La Pomme en . Door toedoen van Smolders werd het uiteindelijk een tweede Jos zijn rit van 50.98 seconden met de Vigo D Arsoulles STX ruin. Ook met Napa Valley blijft hij Fransman Mathieus Billot voor en eindigde als derde in  51.40 seconden.

De top van het klassement lag dicht bij elkaar en we zien dan ook dat Billot  en Ilena S (v. Verdi)  zich met een foutloze rit van 51.66 seconden  tussen Verlooy en Karel Cox in weet te nestelen. Cox volgt op 0.18 seconde met de Tchao de la Roque (v. Fergar Mail) en maakt de top vijf compleet.

Kijk hier voor alle resultaten.