Simon Morssinkhof komt neuslengte te kort in Grote Prijs van Opglabbeek

Simon Morssinkhof komt neuslengte te kort in Grote Prijs van Opglabbeek
Vanmorgen waren het de Junioren die de spits mochten afbijten met de eerste Grote Prijs van een reeks Grote Prijzen vandaag op het Sentower Park in Opglabbeek. In een spannende strijd was het thuisruiter Simon Morssinkhof die maar een haartje te kort kwam voor de overwinning. Die ging uiteindelijk naar de Zwitserse Matias Larocca. Terwijl het Nederlander Lars Kersten was die de derde plaats op het podium innam.

Twaalf combinaties wisten van het hout te blijven in de basis omloop en kwam terug in een goed bevochten barrage. Vele combinaties reden met het mes tussen de tanden. En zo dus ook Morssinkhof die met Perigrosso (v. Perigeux) slechts twee honderdsten van een seconden tekort kwam.

Larocco ging daardoor met de eindzege aan de haal. De Zwitser klokte met zijn ruin Gde Matrix (v. Cardento 933) de snelste rit van 35.31 seconden. Nederlander Lars Kersten zette met H-Cassino eveneens een snelle tijd op de klok. Hij stuurd zijn Tarino-zoon in 36.03 seconden naar de derde plaats.

De top vijf werd compleet gemaakt door een Ier en een Brit. De eiland bewoners vochten flink om de volgprijzen en het was de Britse Scarlett Charles die voor Harry Allen wist te eindigen.

Dieter Vermeiren wist bijna de zege in eigen land te huden met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof). Met zijn schimmel wist hij sneller te gaan als de Zwitserse winnaar, maar een balk gooide roet in het eten waardoor er niet meer in zat als een achtste plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.