Axel Vandoorne net niet opgewassen tegen Rolf-Göran Bengtsson

Axel Vandoorne net niet opgewassen tegen Rolf-Göran Bengtsson
Axel Vandoorne moest vanmorgen enkel Rolf-Göran Bengtsson voor laten gaan in het Nederlandse Kronenberg. Op de terreinen van Equestrian Centre de Peelbergen sprong Vandoorne met Indigo (v. Breemeersen Adorado) naar de tweede plaats ahter de Zweedste topruiter.

Tien combinaties kwamen terug in de barrage van de 1.40m hoge rubriek vanmorgen om uit te maken wie de winnaar ging worden. Bengtsson liet zich daar niet kennen met de Cassal-zoon Oak Grove's Carlyle en stuurde de opvolger van zijn top hengst met een fraaie rit in 39.17 seconden naar de overwinning.

Vandoorne had met zijn BWP schimmel één seconden langer nodig, maar wist wel ruimschoots de Duitser Thomas Brandt op afstand te houden. Brandt had met zijn merrie Kia V (v. Heartbeat) 41.08 seconden nodig om de finish te passeren.

Thuisland Nederland maakte de top 5 compleet. Op de vierde plaats eindigde Patrick Lemmen met de Zangesheide gefokte schimmel Chello Vhvoorbos Z (v. Chellano Z). En landgenoot Nicole Caris nam de vijfde plaats voor rekening met W Diva rose Mfs (v. Wallenberg).

Kijk hier voor alle resultaten.