Romy Morssinkhof is de eerste Belgische op de vierde plaats bij de Young Riders

Romy Morssinkhof is de eerste Belgische op de vierde plaats bij de Young Riders
Te Valkenswaard op het prachtige domein van Jan Tops reden de Young Riders deze namiddag hun 1.45/ 1.50m parcours. Voor België en Nederland verschenen en veel ruiters aan de start en dat was ook te zien aan de top 5.

Toch kon geen van beide landen zorgen voor een winnaar. Deze plaats was weggelegd voor de Duitse Max Haunhorst met zijn Crueger ( Converter). Ze gingen er van de start stevig vandoor en klokte af op de winnende 68.74 seconden. Met een tijd van 70.57 seconden vinden we de Nederlandse Micky Morssinkhof met haar Care For Love ( VDL Cardento) op de tweede plaats. Met deze tijd was ze 3 seconden sneller dan haar landgenoot Kaylee Heijnen met Champetter ( Calvaro Z). Na 2 Nederlandse combinaties was het de beurt aan de Belgen om plaats te nemen in de uitslag. Romy Morssinkhof vinden we als eerste Belgische terug op de vierde plaats. Zij had Cara Victoria ( Chacco Blue) onder het zadel. Ze realiseerde de snelste tijd maar kreeg één springfout aan de laars. Gilles Thomas nam met Indiana v.h. Kapelhof ( Chatman) de vijfde plaats voor zijn rekening. Zij klokte af in een snelle 68.02 seconden en 4 strafpunten.

Dries Goossens viel met Gina ( Cicero Z) net buiten de top 5. De achtste plaats was weggelegd voor Dieter Vermeiren en zijn Kingston Town 111 Z ( Kashmir van het Schuttershof). Beide ruiters kregen 1 springfout. Op de tiende plaats vinden we onze Axelle Windels met haar Argentina v. ( Skippy II). Axelle liet onderweg 2 balken tegen de grond vallen.

Morgen verschijnen deze Young Riders opnieuw in de piste voor hun finale.

Bij de ponyruiters ging de winst naar Gerrit Veenstra met zijn Funcky ( Calvino Z). De winnende tijd was 52.68 seconden. Dit was 2 seconden sneller dan zijn landgenoot Thieu Huijbregts met Orchid's Atilla. De Brit Harry Wood vinden we in 55.55 seconden op de derde plaats terug met My Lady . De rest van de top 5 was voor Nederland. Renee Hazeleger en Troublemaker ( El Nino) op vier en op vijf vinden we Tom Van Schipstal met zijn Laslo.

Margaux Frippiat en haar Ivarius van de Boshoeve ( Emmickhoven S Diego) nam voor Belgïe de zevende plaats voor haar rekening. Viktor Morssinkhof met Afelio van de Kerkenbulck ( Nabor) vinden we terug op de achtste plaats.

Klik hier voor de uitslag.