Ramzy Al Duhami en Emanuele Gaudiano snellen naar de winst in Valkenswaard

Ramzy Al Duhami en Emanuele Gaudiano snellen naar de winst in Valkenswaard
Vandaag is de eerste week van start gegaan van de Tops International Arena CSI in Valkenswaard.  Vandaag kwamen de jonge toppers alvast aan de start. Bij de vijfjarigen greep Ramzy Al Duhami de overwinning in het zadel van zijn merrie, My Presley Girl.

Er waren 30 combinaties aan de start van deze proef. De springruiter uit Saudi-Arabië eindigde zijn rit met een dubbel foutloze perstatie in een tijd van 39,09 seconden. Ramzy Al Duhami en My Presley Girl (v. Presley Boy) werden opgevolgd door Eric Jr. Van der Vleuten op de tweede plaats. Samen met Helga-Utopia (v. Zirocco Blue VDL) galoppeerde de combinatie over de eindstreep in 40,88 seconden. Van der Vleuten Jr. strandde ook op de vierde plaats in het zadel van Cabinet Noir. Een hengst van Mylord Carthago. De combinatie stopte de klok in 43, 47 seconden.

De top drie werd volledig afgewerkt door de Australië's  James Paterson Robinson. Hij zat op de rug van de ruin Heiniken (v. Spartacus TN) en reed een foutloze rit in 41,49 seconden. Op de  vijfde plaats strandde de beste Belg van de proef,  Karline De Brabander en haar hengst Mosito van het Hellehof (v. Elvis ter Putte).

Morgen hebben de jonge paarden nog een proef en de finale zal op woensdag verreden worden.

Klik hier voor alle resultaten

In de 1.35m proef was het Italië's snelheidsduivel, Emanuele Gaudiano die de winst wegkaapte. Met onder het zadel de 8-jarige KWPN-ruin, Einstein (v. Nimmerdor) klokte Gaudiano foutloos af in 30,07 seconden. Hij bleef zo Angelo Touloupis voor. De Griek volgde nipt in het zadel van Coco Chanell 15 (v. Cellestial), na een omloop in 30,62 seconden.

De Nederlandse Bianca Schoenmakers en Elmo (v. Larino) vervolledigde het podium. Ze werd gevolgd door Hannah Mytilineou (Eodyminka) op vier en Dominique Nijhof-Roelofsen (Capri Rubertha R) op vijf.

Klik hier voor alle resultaten