Marthe Heudens: "Evana was super in het 1.30m van Lummen"

Marthe Heudens: "Evana was super in het 1.30m van Lummen"
Tijdens de Goudenlaars zijn er verschillende wild-card te winnen, zo ook voor de Spring Tour in Lummen. Tijdens de eerste week waarin de Longines Classic of Flanders verreden werd was één van die gelukkige wild-card winnaars Marthe Heudens. Leer hieronder haar blog:

We kwamen dinsdag 25 april aan in Lummen voor de vetcheck. Ik had 4 paarden bij waaronder Evana, Elien, Havana en de 6-jarige Luka die ik reeds enkele maanden rijd. Woensdag was al direct een drukke dag. Ik startte met Luka de 6-jarige paarden en hij sprong meteen een keurige nulronde. Later die dag startte ik Havana, zij won de 1m20 proef rechtstreeks op tijd.

In de 1m40** maakte ik met Elien helaas een fout. Donderdag was iets rustiger maar zeker niet minder vruchtbaar! Luka liep weer een foutloze omloop tijdens de 6-jarige paarden proef en Havana gaf weer het beste van zichzelf tijdens de aparte barrage in 1m20. We eindigden 2des. Vrijdag liepen enkel Evana en Elien een proef. Evana ging door de finish met 8 strafpunten en Elien met 4 strafpunten. Om de week bijna te beëindigen maakte Havana 1 springfout tijdens haar eerste 1m30**.

Tot slot won ik met Evana de 1m30* met 3 seconden voorsprong op de tweede. Elien sprong ook een nulronde in de 1m35 maar ik besloot ze niet te starten in de aparte barrage omdat ik ze wou sparen voor de Nations Cup CSIO Fontainbleau. Uiteindelijk eindigden we toch nog zevende! Luka verbaasde me weer, met zijn 3de nulronde in de 6-jaars belandden we ook nog op een 2de plaats in de aparte barrage. Het was een leerzame en aangename week.