Vandousselaere zorgt voor thriller van formaat in Moorsele

Vandousselaere zorgt voor thriller van formaat in Moorsele
Het Zilveren Spoor in Moorsele stond gisteren volledig in het teken van de pony. De ponyruiters kregen in verschillende categorieën de kans om te bewijzen waarom ze de topruiters van morgen zijn!

In de 80cm rubriek ging de overwinning naar Hugo Favier. Hij reed zijn Twist in 25,89 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Amelie Maes volgde op twee met haar pony Meike. Dit duo sprong een foutloze ronde en kwam na 26,26 seconden over de eindmeet. Jean-Mathis Goossens en Joke Van De Vondelhoeve namen de derde podiumplek voor hun rekening. Ook zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 26,83 seconden.

Jorn Bruyneel (Linse) en Maud Alliet (Fleur) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de 90cm rubriek was het Janne Ostyn die met haar Kastaar naar de overwinning snelde. Deze combinatie ging als een speer door het parcours, was resulteerde in een zeer snelle tijd die geen enkele andere combinatie kon benaderen. Ostyn klokte uiteindelijk af in 24,00 seconden en was zo een overtuigende winnares. Camillie Michiels nam met Tequila de tweede plaats voor haar rekening. Ze sprong een foutloze omloop in 25,10 seconden. De derde plaats was weggelegd voor Hugo Favier, die eerder ook al de 80 cm rubriek won. Hij kon hiervoor opnieuw rekenen op Twist.

Aline Secru en Natano en Pia Pouille en Dominate vd Meidoorn eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Ook de de 1,00m rubriek ging het hard tegen hard. Verschillende combinaties legden erg snelle rondes af, maar uiteindelijk waren het toch paris Vandousselaere en Viorica die naar de overwinning reden. Zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 29,82 seconden. Arthur Schellens en Sammy eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze omloop in 30,73 seconden. Vic Pintelon en Flexor vervolledigden de top drie. Zij sprongen een foutloze ronde en kwamen na 30,73 seconden over de eindmeet.

Silke Leten (Dancing Happiness) en Paris Vandousselaere (Sire) vervolledigden de top vijf.

Naast de 1,00m rubriek kon Paris Vandousselaere ook de 1,10m rubriek winnen. Dit keer kon ze rekenen op Viorica om in 32,24 seconden naar de eindmeet de snellen. Deze keer was het trouwens een erg nipte overwinning. Het werd een nek-aan-nek-race moet de Franse Liz Humet, maar uiteindelijk moest deze amazone met haar Titou des Etisses nipt de duimen leggen voor Vandousselaere. De Franse amazone finishte uiteindelijk in 32,25 seconden wat haar een tweede plaats opleverde. Mathieu-Maxim Goossens en Kamirez van Orchid's eindigden op de derde plaats.

Plaats vier en vijf gingen respectievelijk naar Emma Hendryks (Igor) en Marie Hugelier (Jeniver).

In de hoogste rubriek ging de overwinning naar Alex Van Hees. Hij slaagde er met zijn pony Hens in om alle balken van het 1,20m hoge parcours in de lepels te laten. Hij klokte af in 32,57 seconden, ruim voldoende voor de overwinning. Aline Secru en Nero van de Bucxtale eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze omloop in 33,81 seconden. Jonas Vanhollebeke en Nielands Joris namen de bronzen medaille in ontvangst.

Emma Hendryks eindigde ook hier op de vierde plaats. Dit keer zadelde ze Frankinos Toffee Boy om in 39,89 seconden naar de eindmeet te rijden. Liz Humet, die in de 1,10m rubriek nipt geklopt werd door Vandousselaere, moest ditmaal genoegen nemen met de vierde plaats.

Klik hier voor alle resultaten