Pieter Kenis stelt Belgische overwinning in U25 veilig

Pieter Kenis stelt Belgische overwinning in U25 veilig
"Jumping Mechelen is de Kerstjumping niet als Kenis niet wint" galmt het door de luidsprekers van de B-piste in Mechelen bij de prijsuireiking van U25 1.30m proef. Elk jaar wint de ruiter uit Beerse wel een wedstrijd in Mechelen en ook dit jaar was het raak. Op de eerste dag won de Pieter al een U25 rubriek en vandaag in de rubriek over twee-fasen was hij wederom de beste.

Vanaf het begin werd er hard gereden in de wedstrijd met 49 combinaties. Maar als veertigste starter liet Kenis zien dat het nog wel een wat sneller kon. In het zadel bij de 7-jarige Zangersheide gefokte Catoki's Son Z (v. Catoki) zet de ruiter een tijd op het scorebord van 29.24 seconden waar geen combinatie meer aan kon tippen.

Dries Dekkers schudde als vier-na-laatste starter nog een zeer sterke poging uit zijn mouw met Buzzlines Tornado IV, maar belande na zijn rit in 30.08 seconden achter de Guatemalaan Yuval Kissilevich. Kissilevich en de KWPN merrie Wydney klokte 29.97 seconden tweede fase van het parcours en behielden daarmee hun tweede positie vlak voor Dekkers, die derde werd.

De rest van het veld werd eveneens gedomineerd door Belgische combinaties die de vierde tot en met de 12 plaats in namen. Zo werden Jorien Lievens en Valledy DH Z (v. Vite) vierde en maakten Louise Van Laer de top vijf met Canny Blue (v. Mr Blue) compleet. Verder waren het nog Dimme d'Haese, Vicky van der Poel, Dries Goossens, Shauni van der Goten, Leonie Peeters, ore Decock en Chalotte Peeters die in de prijzen zaten.

Kijk hier voor alle resultaten.