Tommie Visser verrast Jorinde Verwimp in Grand Prix Freestyle

Tommie Visser verrast Jorinde Verwimp in Grand Prix Freestyle
Het waren niet Jorinde Verwimp of Jeroen Devroe die vandaag voor een spectaculaire verrassing zorgden in de CDI4* Grand Prix Freestyle op het Jumping Mechelen, maar het waren Nederlander Tommie Visser en de KWPN ruin Variohippique's Vingino die met een subliem gereden Kür op muziek de winnende rit neer zette.

Na de Kur van Jorinde Verwimp en Tiamo leek de winnares van vanmiddag vast te staan. Verwimp en de 16-jarige KWPN ruin van Lester stoken met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uit met een score van 77.900%.

Elke Nederlander weet echter dat als de zwarte ruin van Visser ontspannen is hij geweldige oefeningen kan laten zien. En juist dat moest vandaag gebeuren op het Jumping Mechelen. In een subliem gereden proef ging het Oranje duo naar de topscore van 78% en verweest daarmee publieksfavoriet Verwimp naar de tweede plaats. Patrick van der Meer liet vandaag nogmaals zien waarom hij één van de beste dressuurruiter is die Nederland rijk is. Na het winnen van zijn Internationale debuut met Chinook gisteren, stuurt hij nu Zippo naar een podium plaats in de Freestyle. De proef met zijn 12 jarige KWPN ruin van Rousseau kreeg een totaal score van 76.300%, goed voor de derde plaats.

Jeroen Devroe en Eris DI (v. Sir Lui) werden gisteren nog tweede werd in de Grand Prix. Vandaag viel de Belgische Kampioen dressuur na een sterk optreden met zijn BWP ruin net naast het podium met een vierde plaats en een score van 75.050%. De vijfde plaats ging naar Inna Logutenkova en Don Gregorius (v. Don Cardinale).

Kijk hier voor alle resultaten.