Philippe Le Jeune springt zich in de prijzen in Geesteren

Philippe Le Jeune springt zich in de prijzen in Geesteren
Niet minder dan 15 combinaties haalde zijn barrage -ticket  in de 1.50m hoge hoofdrubriek in Geesteren. De vierster ruiters van het CSI Twente streden geducht voor de overwinning en nodige Longines Ranking punten in deze rubriek.

Ook voormalig Wereldkampioen, Philippe Le Jeune hield het foutloos in de tweede fase. Met onder het zadel Karline de Brabander's Cadeau de Muze (v. Nabab de Reve) sprong Le Jeune naar de zesde plaats in 35,92 seconden. Enkel de top zes hield het foutloos in de barrage.

Ierland's Shane Breen wist meteen een ijzersterke tijd neer te zetten met de Lord Z-zoon, Laith. Uiteindelijk was zijn finish in 31,23 seconden goed voor de overwinning. Alberto Zorzi kwam als laatste aan de start en bemachtigde nog een knappe tweede plaats.

In het zadel van de Belgische BWP-ruin, Living the Dream (v. Toulon) sprong hij foutloos rond in 31,54 seconden. Gerco Schröder volgde met een finish van net geen seconde trager. Schröder en Glock's Lausejunge (v. Ludwig As) stopte de tijd in 32,23 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Cedric Angot (Saxo de La Cour) en Patrick Lemmen (Ideaal).

Nederlandse kleuren in 1.35m

In de 1.35m was het Aniek Diks die de concurrentie achter zich liet. De Nederlandse sprong met de 14-jarige Cantos-zoon, Winston Jumper R naar de overwinning in 27,47 seconden. Landgenoot Remco Been volgde in 28,04 seconden.

Op de rug van Hank Melse en Kevin Gielen's Durano E (v. Canturano) bleef hij Nadia Abdul Aziz Taryam met Alcantra (v. Cayado) voor.

Klik hier voor de resultaten 1.50m