Charlotte Richmond en Hannelore Beckers houden Belgische eer hoog in Diepenbeek

Charlotte Richmond en Hannelore Beckers houden Belgische eer hoog in Diepenbeek
In Diepenbeek hebben de Nederlandse dressuurruiters het naar hen zin. Op één plek na in de ponyteamtest kleurde de volledige top vijf Nederlands.

Fleur Prinsen reed met Next Black Magic naar de overwinning. De amazone haar rit werd bekroond met een score van 71,383%, ruim één procent hoger als de Duitse Luisa Kollner en Don Henley. De Duitse kreeg voor haar prestatie 70,812%.




De beste vier combinaties scoorden boven de zeventig procent. Evi Van Rooij volgde op de derde plaats met King Stayerhof's Jago, goed voor 70,385%.

Zoe Niessen en Minerva Bijou haalden het beste thuis-resultaat. Het duo werd beloond met 68,504% en strandde zo op de achtste plaats.

Charlotte Richmond naar het podium bij de junioren.

Bij de junioren zorgde Charlotte Richmond dat de BElgische driekleur op het podium tevoorschijn kwam. Samen met Hermes reed ze naar 68,739%. Twee andere combinaties deden het beter.

Bij de junioren wist Britney Schut met Deco de jury bij E steevast te overtuigen. De Nederlandse reed in totaal 69,279% bij elkaar en moest enkel Alice Campanella (Chin Chan K) voor laten gaan. De Italiaanse werd door twee van de drie juryleden als beste bekroond en zag een totaal van 70,225% op de score.

Hannelore Beckers net naast het podium

Ook bij de Young Riders kleurde de winst Nederlands. Bo Oudhof imponeerde echter niet alle juryleden met Colt Sollenburg. Zo werd hij op de eerste plaats gezet door de jury bij M terwijl de jury bij E hem slechts op de zesde stek plaatste. In totaal ontving de Nederlander 69,193%. Hannelore Beckers verzamelde met Crack C van het Vijverbos een totaal van 68,465%. De Jury bij e plaatste de Belgische nog op de derde plaats.

Lore Vandeborne en Ikke Pia vd Bergerhoeve reed met 67,500% naar een gedeelde vijfde plaats.

 

Klik hier voor alle uitslagen