Pedro Veniss en Quabri de Lisle naar de winst terwijl Belgische paarden van zich laten horen in Spruce

Pedro Veniss en Quabri de Lisle naar de winst terwijl Belgische paarden van zich laten horen in Spruce
Na het vieren van de verjaardag van Canada stond op zondag de internationale CSI5* Grote Prijs op het programma in Spruce Meadows, Calgary. Peter Grant bouwde een pittig 1.60m parcours dat slechts drie combinaties in de barrage zag, waarvan er slechts twee een dubbele foutloze omloop presteerden.

Pedro Veniss en  de 13-jarige Selle Francais, Quabri de Lisle (Kannan x Socrate de Chivre) haalden het ruim van Peter Lutz in een finish van 51,46 seconden. De combinatie bleef zo ruim twee seconden voor op Lutz met de 12-jarige Elf D'Or-zoon, Robin de Ponthual.

Mexico's Fernando Martinez - die eerder al een overwinning greep in Spruce - haalde het snelst de finish. Op de rug van de 10-jarige Cor Bakker (v. Colandro) sprong hij echter één balk uit de lepels en strandde zo op de derde plaats.

Vanessa Mannix stelde zich tevreden met de vierde plaats. Samen met de 11-jarige BWP-hengst, Grand Cru vd Vijf Eiken (Contact VD Heffinck x Heartbreaker) zag ze één tijdsfout op het scorebord verschijnen in de basisomloop. Beezie Madden vervolledigde de top vijf met de KWPN'er Darry Lou (v. Tangelo vd Zuuthoeve).

In de 1.50m West Canada Cup was de overwinning voor Daniel Coyle met Crafton (v. Calvaro). Daniel Bluman - die nu voor Israel uitkomt - haalde de derde plaats met de BWP-merrie, Bacara d'Archonfosse (Asca Z x Caretello B).

Klik hier voor de uitslagen