Julien Denaeyer houdt belgische eer hoog in loodzware Grote Prijs van Mons

Julien Denaeyer houdt belgische eer hoog in loodzware Grote Prijs van Mons
De eerste week van het Horse Pilot Jump Festival kende een internationaal podium voor de 1.45m tweesterrren Grote Prijs. Op de rug van de Selle Francais-ruin, Ruby de la Fosse sprong Frankrijk's Alexis Borrin naar de overwinning.

Samen met de 12-jarige Cabdula du Tillard-zoon klokte de Franse springruiter foutloos af in 47,45 seconden. Slechts zes combinaties wisten zich te kwalificeren voor de barrage, vijf hielden het ook in deze tweede omloop foutloos.

De Nederlandse Megan Laseur volgde op de tweede plaats met de Berlin-dochter, Blue Bayou. Laseur en de 11-jarige KWPN-schimmel stopte de tijd in 48,10 seconden. Amerika's Ali Wolff volgde op de derde plaats met de Quadrigus M-zoon, Quirie 2.

De top vijf kleurde verder Italiaans met Emanuele Massimiliano Bianchi en Rik Hendrix' fokproduct, Vadetta van het Mettenhof (VDL Oramé x Ahorn) op de vierde plaats en Britta Van Beirs' fokproduct Breezer (v. Sunlight van de Zuuthoeve) met Allessandro Colombo op vijf.

Voor eigen land ging Julien Denaeyer een trio belgen vooraf met een zevende plaats. Denaeyer sprong met één tijdsfout in de basisomloop met Oncle Vania (v. Elan de la Cour) rond in 81,83 seconden. Landgenoten Arnaud Doem (Hocus Pocus de Messitert) en Boris Mauroy (Carlton du Friou) volgden.