Pechbalkje houdt Clemens van podium in Dortmund

Pechbalkje houdt Clemens van podium in Dortmund
Met een winst in de Grote Prijs van Dortmund sluit de 18-jarige Sanne Thijssen het weekend af. In de Prijs van de Bondsrepubliek Duitsland blijft de jonge amazone elke concurrentie voor en gaat de thuisreis in een nieuwe Mitsubishi aantreden.

Slechts zes ruiters van een deelnemersveld van 50 mochten door een foutloze rit in de eerste omloop terugkomen voor de barrage. Met drie Nederlandse, een Belgische, een Ierse en een Duitse combinatie werd er met een klein voordeel voor Nederland aan start gegaan. Maar ook het publiek had al in de eerste omloop van de amazone en haar hengst Con Quidam Rb (v. Quinar) genoten en verwelkomde het duo in het barrage met veel applaus. Met een foutloze rit in 36:58 seconden leverde Thijssen een topprestatie en stond uiteindelijk ook voorop op het podium.

Tweede werd met de tweede foutloze ronde de Ier Denis Lynch met zijn 10-jarige Hannoveraner Van Helsing (v. Valentino) en een tijd van 40:07 seconden. Als eerste starter van de barrage had de Duitser Christian Kukuk geen gemakkelijke opgave om het alerte publiek gerust te stellen. Helaas een balk, maar een snelle tijd van 37:92 seconden betekende uiteindelijk een derde plek voor de ruiter uit de stallen van Beerbaum en de 10-jarige schimmel Colestus. De Cornet Obolensky-zoon werd vervolgens als beste Westfaals gefokt paard geëerd.

Pieter Clemens kwam in het zadel van Verdico (v. Verdi) met een pechbalk binnen de 38:70 seconden naar de finish en eindigde als vierde. Frank Schuttert maakt als tweede Nederlander de Top 5 compleet. Met de 9-jarige hengst Chianti's Champion (v. Champion du Lys) sloot hij zijn barrage af met 4 strafpunten en 38:73 seconden. Robert Vos en zijn inmiddels 17-jarige Carat (v. Cardento) hadden deze keer het geluk niet mee; een stop op de tweede hindernis voorkwam een beter resultaat. Met 4 strafpunten en 46:52 seconden werd het uiteindelijk een zesde plek.

Klik hier voor meer resultaten.