Laurence Roos moet enkel Adelinde Cornelissen voorlaten op CDI Lier

Laurence Roos moet enkel Adelinde Cornelissen voorlaten op CDI Lier
Op de CDI Lier in het Azelhof werd zonet de laatste proef gereden. De afsluitende proef was de Grand Prix Special met nog elf combinaties. Het was een mooi einde voor vier dagen topsport.

De hoge scores bleven uit en niemand wist boven de 70% te gaan tot de Nederlandse topamazone Adelinde Cornelissen in de ring kwam met de KWPN'er Aqiedo (v. Undigo). Cornelissen en de twaalfjarige hengst maakten op CDI Lier hun rentree op internationaal niveau en wonnen op vrijdag al de Grand Prix. Ook in de Grand Prix Special wisten ze de jury te overtuigen. Met een totale score van 75.039% behaalde ze overtuigend de winst. Na haar moesten nog drie combinaties in de ring, maar niemand wist deze score te evenaren.

Onze landgenote Laurence Roos, die nog niet zo lang geleden de overstap van U25 naar senioren maakte, eindigde op de tweede plaats. Met de twaalfjarige ruin Fil Rouge (v. Stedinger) behaalde ze een totaal van 72.725%. De Brit Gareth Hughes maakte de top drie compleet met de Don Crusador-zoon Don Carissimo. Voor hun noteerden we een score van 72.569%.

De top vijf werd vervolledigd door Stella-Charlot Roth met Rubin Action (v. Rohdiamant) en Marie Emilie Bretenoux met Quartz of Jazz (v. Lawrence). Zij behaalden respectievelijk 70.490% en 65.745%.

Klik hier voor de resultaten.