Patrik Spits start de week met overwinning in China

Patrik Spits start de week met overwinning in China
Terwijl de meeste Europese springruiters na een drukke week even op adem komen is België's Patrik Spits zijn internationale week in Tianjin, China goed gestart. De Belgische springruiter sprong vandaag meteen naar de overwinning in de 1.40m Wereldbeker manche voor de Chinese League.

Samen met de 10-jarige KWPN-ruin, Enrique Blue (Mr Blue) sprong Spits met ruim vier seconden voorsprong naar de overwinning. De 10-jarige ruin verhuisde begin 2018 naar China, voordien zat Stephanie Jennen in het zadel. Lokale springruiter, Datie Ha, sprong vorig jaar ook al met Enrique Blue en stelde zich ditmaal op de tweede plek op met onder het zadel de 12-jarige Con Air-dochter, Zafira.

Abai Nulahemaiti vervolledigde het podium in deze hoofdrubriek met de 13-jarige BWP-ruin, Gulio van de Koelaar (Nonstop). De ruin uit de fokkerij van Luc Hoogewijs werd internationaal opgeleid door de in-België-wonende Noorse, Cecilie Hatteland.

Ook José Thiry hield het hout in de lepels met Patrik Spits' Veracruz Dh Z (Vertigo Sain Benoit). Het Belgische paar sprong foutloos naar de zevende plek.

Uitslag