Gilles Thomas overwint Goude Laars GP Stal Huslterlo

Gilles Thomas overwint Goude Laars GP Stal Huslterlo
Afgelopen weekend verzamelde de Gouden Laars op Stal Hulsterlo in Meerdonk. In de 1.40m Grote Prijs  kwamen negen combinaties aan de start in de herkansing, vier werkten het verkort parcours foutloos af.

Gilles Thomas sprong daarbij naar de overwinning met zijn Jacarta van t Ravennest. In het zadel van Marc Van Dijck's 10-jarige Conterno-grande-merrie wist Thomas als enige de chrono onder de 44 seconden te houden en bleef zo voor op Lore Decock met haar vertrouwde Heschung van T Ameldonk (Wandor van de mispelaere). Amber Goethals volgde op de derde plek met  onder het zadel Kosmic Black Ice vd Bucxtale (Ogano Sitte).

Net buiten het podium volgde Dries Van Dyck als traagste nuller met Eloma-M. Etienne Princen volgde met één springfout op de vijfde plek in het zadel van Contro D'houtveld.

De 1.30m overwinning kwam op naam van de West-Vlaamse springruiter, Thomas Thometcheck met Hilotte van Tenhaegendoorn (Oklund). Het duo bleef net geen seconde voor op Niels Neyt die met Illy van de Vaddenhoek, Femke De Graaf met N-Joy van 't Hellewater voor bleef.

Anke De Breucker hield dan weer de concurrentie achter zich in de 1.20m rubriek. Samen met Voltaire du Hasard (vulcain de st homme ). Met ruim een seconde verschil volgde Jill Goyvaerts op de tweede plek met Gold Rose vh Kapelhof terwijl Femke De Graaf het podium afwerkte  met N-Joy van 't Hellewater.

De Breucker overwon ook de 1.10m proef.

Uitslag