Patrik Spits duidelijk in vorm op de Morocco Royal Tour

Patrik Spits duidelijk in vorm op de Morocco Royal Tour
Gisterenavond werd in Rabat op de Morocco Royal Tour de dag afgesloten met 1.45m proef met 'Winning Round'. Tien van de veertig combinaties wisten foutloos te blijven en gingen door naar de 'Winning Round'. Voor ons land wist enkel Patrik Spits foutloos te blijven.

Met de tienjarige Verdi Vd Withoeve Z (v. Vigaro Z) reed Spits een foutloos basisparcours. In de barrage deed hij een mooie poging met de vosse ruin, maar kreeg hij een fout op de voorlaatste hindernis in een tijd van 47.13 seconden. Zij eindigden zo op een zevende plaats. Vorige week was er nog een achtste en tiende plaats voor deze combinatie in Tetouan en ook eergisteren wisten ze zich te klasseren met een vierde plaats.

De overwinning in deze proef ging naar de Zwitserse Nadja Peter Steiner en de twaalfjarige ruin Celeste 26. Zij kwamen in de barrage foutloos rond in 44.67 seconden. Op de tweede plaats zagen we haar landgenoot Pius Schwizer en Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel). Ook zij wisten in de barrage van het hout af te blijven en dit in 44.81 seconden. De Fransman Guillaume Foutrier werd derde met de achtjarige BWP'er Isperado van het Wingerd Hof (v. Numero Uno). Zij reden een foutloze 'winning round' in 47.44 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Robert Whitaker met Cash Sent (v. Verdi) en de Italiaan Luca Coata met Crandessa (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Zij wisten beiden ook foutloos te blijven respectievelijk in 50.39 seconden en 52.70 seconden.

Klik hier voor de resultaten.