Overweldigend aantal aanmeldingen voor eerste outdoor CSI bij de Peelbergen

Overweldigend aantal aanmeldingen voor eerste outdoor CSI bij de Peelbergen
Het eerste outdoor CSI op Equestrian Centre de Peelbergen is overstroomd met aanmeldingen. Ondanks dat het concours gelijktijdig plaatsvindt met het CHIO Rotterdam heeft de organisatie een indrukwekkend deelnemersveld opgelijnd. De interesse voor een startplaats in Kronenberg is zo groot dat er inmiddels een wachtlijst is ingesteld. “We zijn bijzonder verheugd dat we zoveel inschrijvingen hebben”, vertelt Sherin Hogenkamp namens de organisatie “We zijn nu al aan het bedenken hoe we voor de volgende editie het zo voor elkaar krijgen dat we iedereen een startplaats kunnen bieden.”

image001De twee outdoor all weather wedstrijdpistes worden geflankeerd door twee ruime losrijbanen. Hierin worden vanaf donderdag 23 tot en met zondag 26 juni gelijktijdig  proeven verreden op CSI2*, CSI1* en CSIYH1* niveau. Ruim 630 paarden maken hun opwachting in de parcoursen die gebouwd worden door Limburgs parcoursbouwer Henk Linders en zijn team. Ruiters van 40 verschillende nationaliteiten zullen het evenementencomplex aandoen.

Onder andere Nederlands kampioen Frank Schuttert neemt deel aan het concours, net als lokale grootheden Timothy Hendrix en Robbert Ehrens. Daarnaast zullen Leon Thijssen en zijn dochters geduchte concurrentie bieden. Olympisch amazone Reed Kessler neemt deel namens de USA en onder de Duitse vlag is de familie Nieberg ook van de partij. De Belgische partner van Jeroen Dubbeldam, Annelies Vorsselmans, begeleidt namens Stal de Sjiem de Amerikaanse broers Lucas en Wilton Porter, terwijl voor het Ierse kamp onder andere Conor Drain en Cian O’Connor aan de start komen.

Alle ingrediënten voor een sportief concours zijn aanwezig, waarbij het hoogtepunt, de Grote Prijs, gepland staat op zondagmiddag vanaf 14.00 uur. De runner-up van het eerste internationale indoor CSI, Pieter Keunen, is aanwezig om zijn titel te verdedigen. “We hebben geluk dat we in de buurt zo’n mooi complex tot onze beschikking hebben. Ik kijk ernaar uit hier komend weekend te rijden en ik zal natuurlijk proberen een goede prestatie neer te zetten in de Grote Prijs. Ik ga er zeker voor, maar als ik opnieuw tweede word ben ik daar ook al blij mee”, aldus de Stal Hendrix ruiter.

Voor meer informatie, de deelnemerslijsten en het programma kijkt u op: www.peelbergen.eu