Olivier Philippaerts vooraan in de GCT Grote Prijs van Estoril

Olivier Philippaerts vooraan in de GCT Grote Prijs van Estoril
In het Portugese Estoril waren alle ogen gericht op de Grote Prijs van de Global Champions Tour. Zeven deelnemers wisten de nul over de beide 1m60-hoge parcoursen te behouden, en zo kregen we een enorm spannende barrage.

Uiteindelijk was het de Italiaanse ruiter Piergiorgio Bucci die met het goud naar huis ging. Met de Zangersheide hengst Casallo Z (v. Casall) moest hij al als derde de ring in, en hij nam meteen heel veel risico. Hij koos overal voor de binnenbochten, en dat leverde hen de overwinning op in 49:07 seconden. Dit duo werd twee weken geleden nog 2de in de GP van Monaco.

Edwina Tops-Alexander, die de eerste manche in Miami won, reed haar topper Lintea Tequila (v.Campbell) naar de 2de plaats in 50:08 seconden. Betram Allen finishte kort daarna. Zo nam hij met de BWP hengst Hector van d'Abdijhoeve (v. Cabrio vd Heffinck) de 3de plaats voor zijn rekening.

Olivier Philippaerts zorgde voor de beste Belgische prestatie. Met de 10-jarige H&M Legend of Love (v. Landzauber) nam hij erg veel risico. Ze gingen ook enorm snel (49:15 seconden), maar kregen op de  voorlaatste hindernis, een gevaarlijke stijlsprong, een spijtige fout. Zo eindigde ze uiteindelijk nog op een mooie 4de plaats.

Abdullah Al Sharbatly sloot met Tobalio (v. Numero Uno) de top 5 af. Voor Marco Kutscher en S I E C Carsten (v. Cassini I) was er een 6de plaats. Michael Whitaker, die als eerste in de ring moest, werd 7de met Cassionato (v. Cassini I).

Nicola Philippaerts wist met H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf vs Bisschop) door te stoten naar de tweede ronde, maar daar kreeg het duo een spijtige fout. Zo konden ze zich niet plaatsen voor de barrage. Uiteindelijk zijn ze op de 9de plaats geëindigd.

Klik hier voor de uitslag.