Olivier Philippaerts naar podiumplaats op Longines Athina Onassis Horse Show

Olivier Philippaerts naar podiumplaats op Longines Athina Onassis Horse Show
In St Tropez werd deze namiddag nog gesprongen over een hoogte van 1.55m op de Longines Athina Onassis Horse Show. Het werd een proef met aparte barrage waarvoor zeven ruiters zich wisten te plaatsen. De snelste foutloze van de basisomloop kreeg het voordeel om als laatste van start te mogen gaan in deze allesbeslissende barrage. Olivier Philippaerts was de enigste landgenoot die de nul op het scorebord wist te houden in de basisomloop.

De winst bleef in eigen land. Het was Kevin Staut die als laatste van start mocht gaan met de elfjarige merrie Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere). Hij wist foutloos rond te komen en was daarnaast ook nog eens de snelste in 42.66 seconden. De Spanjaard Sergio Alvarez Moya werd tweede met de Chatman-zoon Iron Man 111. Dit duo stond lange tijd aan de leiding na hun foutloze rit in 42.91 seconden.

In de barrage wist Philippaerts eveneens mooi foutloos te blijven met de tienjarige BWP-merrie Henna de Goedereede (v. Argentinus). Het duo kwam door de chrono na 43.50 seconden. Onze landgenoot probeerde zo nog de tijd van Sergio Alvarez Moya te verbeteren, maar was net iets trager.

De top vijf werd vervolledigd door Alberto Zorzi met MHS Going Global (v. Quidam Junior I) en Daniel Deusser met Tobago Z (v. Tangelo v. Zuuthoeve). Zorzi bleef foutloos in 45.54 seconden en Deusser kreeg 4 strafpunten in 43.24 seconden.

Niels Bruynseels kreeg met Angel van T Hof (v. Chin Chin) een fout in de basisomloop, maar eindigde als snelste vierpunter nog op een achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten.