Zoë Niessen en Ona Dewaegenaere laten van zich horen in Roosendaal

Zoë Niessen en Ona Dewaegenaere laten van zich horen in Roosendaal
In het Nederlandse Roosendaal vindt dit weekend een internationale dressuurwedstrijd plaats op viersterren niveau, maar daarnaast zijn er ook proeven voor de jeugd voorzien. Momenteel is de Grand Prix Special er nog bezig, maar eerder vandaag zagen we al enkele mooie prestaties van onze landgenoten in de Intermediaire I en bij de pony's.

Het was de dertienjarige Zoë Niessen die in de teamtest voor pony's de beste Belgische prestatie neerzette met Minerva Bijou. Met deze schimmel reed de amazone bij haar internationaal debuut naar een mooie score van 71.026%. Het leverde de combinatie een zesde plaats op in de proef waarin de top vijf volledig oranje kleurde. Op de achtste plaats zagen we nog een Belgische amazone. Maud Adriaensen en N-Constantino v/d Bolkerhoeve kregen van de jury 70.256%.

Marten Luiten was de beste met haar pony Movie Star. Hun proef werd beloond met een totale score van 72.863%. Ze bleef zo voor op Brandy Bos, die met Charming Foret een totaal van 72.350% behaalde. Sam Oudhof maakte de top drie compleet met Bodethal's Kosima. Voor hun noteerden we een score van 71.624%.

In de kleine tour van de CDI4* werd vandaag de Intermediaire I gereden. In deze proef was het Ona Dewaegenaere die van zich liet horen. Met de KWPN-ruin Calucci Utopia (v. Voice) reed ze naar een totale score van 67.947%. Dit leverde onze landgenote een zevende plaats op.

In deze proef ging de winst naar de Nederlandse Linda Verwaal. De amazone kreeg van de jury 71.158% voor haar proef met de vosse ruin Jakari 2 (v. Jazz Rubin). Stephanie De Frel volgde op de tweede plaats met de KWPN'er Calrieta H (v. Westpoint) met een score van 70.632%. De Fransman Jean Philippe Siat maakte de top drie compleet met Lovesong (v. Locksley II). Voor hun noteerden we een totaal van 70.605%.

Klik hier voor de resultaten.