Olivier Philippaerts komt neuslengte tekort voor overwinning in Arezzo

Olivier Philippaerts komt neuslengte tekort voor overwinning in Arezzo
Olivier Philippaerts  heeft vanmiddag in het Italiaanse Arezzo een top resultaat neergezet in de 1.50m ranking rubriek. In een spannende twee fasen rubriek moest hij maar net thuisruiter Gianni Govoni en de toepasselijk genaamde merrie Winn Winn (v. Chin Chin) voor laten gaan.

Philippaerts kwam aan de start met de 9-jarige Ogano Sitte-zoon Ikker en klokte 31.49 seconden over de tweede fase van het parcours. Daarmee moest de Belgische topruiter met zijn BWP hengst twee tienden van een seconden toegeven op Govoni. Die sprong in 31.22 seconden naar de eindzege sprong met zijn 14-jarige merrie.

Ook de derde plaats was voor Italy Luca Marziani stuurde zijn 10-jarige Tokyo du Soleil (v.Montender) in 31.74 seconden naar de finish. Niet veel later in 31.82 seconden volgde de Zwitser Werner Muff en zijn Contendro I-zoon Cosby.

Lisa Nooren maakte voor Nederland de top vijf compleet. In het zadel van VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) hield ze een in vorm verkerende Jur Vrieling en Zypern III op afstand.  De Nederlanders waren überhaupt in vorm. Want ook Stefanie van den Brink en Kevin Beersen zaten in de prijzen

Kijk hier voor alle resultaten.