Deusser en Thomas van uitzonderlijke klasse bij Spring Tour in Lier

Deusser en Thomas van uitzonderlijke klasse bij Spring Tour in Lier
Het bruist van topper en talent bij de Spring Tour op het Azelhof in Lier dit het weekend. En dat is te zien aan de winnaars die elke rubriek krijgt. Zo zien we bij de druk bezette 1.35m rubriek over twee delen winnaars van uitzonderlijke klasse. In het eerste deel, de Sea Coast prijs, was het niemand minder dan Daniel Deusser die de eindzege pakte. Terwijl bij de Zimmerhotel Prijs het jonge Belgisch talent Gilles Thomas naar de overwinning sprong.

Deusser was in flinke vorm met zijn hengst Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Het duo wist als enige onder de 26 seconden over de finish te komen in de tweede fase van het parcours. Brazilliaan Joao Ferreria de Carvalho kwam nog flink in de buurt met zijn ruin Ragtime Rouge (v. Adelfos). Maar bleef met zijn rit van 26.18 seconden toch net steken op de tweede plaats.
Jos Verlooy en Igor (v. Emerald van 't Ruytershof) wisten ook snel te gaan in de lentezon en klokte met 27.07 de derde beste tijd. Zij Bleven daarbij Andrius Petravas en Clarity nipt voor. De Litouwer kwam in 27.11 seconden zes honderdsten sneller over de eindstreep dan Deussers stalgenoot Petronella Andersson en Clocharc (v. Kashmir van Schuttershof).

In de Sea Coast Prijs die vanmiddag volgde was het de Europees en Belgisch kampioen bij de junioren die met Caretina (v. Caretino) als eerste over de eindstreep kwam. Gilles stuurde de merrie in 24.84 seconden ruim een seconden sneller rond als Bart Anthonissen en Larnaca (v. Aristo Z).

De Brit Joe Clee kwam op de derde plaats met Je t' Adore (v. Brilloso). Hij bleef op zijn beurt in 26.19 seconden Petronella Anderson en Catherine van Roosbroeck voor. Anderson sprong dit maar met Eclatant  in 26.64 seconden naar de vierde plaats. En Van Roosbbroeck maakte met Imperatrice vd Donkhoeve (v. Lord Z) de top vijf complaat na een foutloze rit in27.09 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.