BWP'ers vooraan in Grote Prijs Spruce Meadows

BWP'ers vooraan in Grote Prijs Spruce Meadows
Geen tweede overwinning voor Olivier Philippaerts en Cabrio van de Heffinck in de Grand Prix van Calgary, maar wel een zeer knappe 5e plaats. Zij sprongen een foutloze eerste ronde, maar kregen in de tweede ronde 5 strafpunten achter hun naam. De winst bleef in Canada met Ian Millar en de 11-jarige BWP ruin Dixson (v. Vigo d'Arsouilles). Vorig jaar werd dit duo nog 11e in deze Grote Prijs. Dixson werd gefokt bij Jacobus Van Hooydonck. Deze fokte ook al de vorige Grand Prix winnaars van Calgary met name Candy en Big Ben.

Reed Kessler zorgde voor een tweede succesje binnen het BWP stamboek door de 12-jarige Cylana (v. Skippy II) naar de 2e plaats te loodsen. Deze werd gefokt door de gebroeders D'haese. De Zwitserse Marie Etter werd 3e met Admirable (v. A Jungle Prince). Beezie Madden, vorige week nog goed voor brons op de WEG, werd 4e met Simon (v. Mr. Blue).

Niels Bruynseels liet zowel gisteren als vandaag zien dat Kurt Gravemeier op hem kan rekenen voor de finale van de Nations Cup in Barcelona over enkele weken. Hij reed Pommeu du Heup van Marc en Joris Van Dijck naar een 25ste plaats met 4 strafpunten in de eerste ronde. Voor Nicola Philippaerts en Challenge vd Begijnakker waren er 8 strafpunten. Pieter Devos, vorig jaar nog eindwinnaar met Candy, kreeg eveneens 8 strafpunten met Dylano van Maurice Van Roosbroeck.

Klik hier voor de uitslag.