Noorse overwinning in Puissance op Kingsland Oslo Horse Show

Noorse overwinning in Puissance op Kingsland Oslo Horse Show
Op de Kingsland Oslo Horse Show, waar dit weekend een CSI5* georganiseerd wordt, werd de dag afgesloten met de Puissance. In deze proef kwamen zeven combinaties in de ring die de sprong over de muur waagden.

De drie combinaties die terugkwamen om een poging te wagen om over 2.10m te springen waren allemaal Noors. Het was dus al verzekerd dat het een overwinning voor eigen publiek ging worden. Het was uiteindelijk enkel Benedikte Endresen en de twaalfjarige Comic (v. Concetto) gelukt om over de muur van 2.10m te springen. Haar landgenoten Rebekka Lie Andersen waagde ook een poging met de KWPN'er Want to Do (v. Athletico). Hun poging mislukte. Ook Johan-Sebastian Gulliksen en Violetta D (v. Quinar) waagden hun kans, maar eveneens zonder succes. Zij eindigen zo op een gedeelde tweede plaats.

De Australiër Max Kühner mocht met de achtjarige Ascalan (v. Asca Z) ook door naar deze muur van 2.10m, maar besloot om niet meer te starten. Zij werden zo vierde. Matilda Pettersson vervolledigde de top vijf met Ghisela (v. Feliciano).

Klik hier voor de resultaten.

benedikte-endresen_comic_oslo16benedikte-endresen_comic_oslo163rebekka-lie-andersen_want-to-do_oslo16johan-sebastian-gulliksen_violetta-d_oslo16