BWP kiest dagwinnaars tijdens merriekeuring

BWP kiest dagwinnaars tijdens merriekeuring
Op zaterdag 15 oktober was Moervelden, gelegen in Broechem, het decor voor de nationale merriekeuring van het Belgisch Warmbloed Paard (BWP).  Bij de 6 en 5 jaar springmerries was het De Dycker-Laermans' Latina van het Avenhof die de dagwinst in de wacht sleepte. De Diarado-merrie werd opgevolgd door de Breemeersen Adorado-dochter Kiara van't Maeshof.

Deze 6-jarige merrie van Avaana (vm Ti Amo van het Lambroeck) is in eigendom van Celine de Cabooter. Jos Van den Branden's Leante van de Boslandhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) plaatste zich op de derde plaats.

Bij de vrouwelijke jaarlingen was het Karel Aerts' PonkA (Freeman VDL x Chellano Z) die de dagwinst nam. In de B-reeks was het Andy Rottiers' Pommeline de Elande (v. Lavallino ter Klomp).

Wat betreft de meest voorkomende vaders zijn Tangelo vd Zuuthoeve, Diamant de Semilly, Nabab de Rêve, Breemeersen Adorado, Toulon, enz. Daarvan leverden de drie eerste vaders één van de top winnaars.

UITSLAGEN PAARDEN


 

Bij de pony's waren de dagkampioenen Beautifyll Cheerry - in eigendom van Celine Muylle - Quina vaan Blommerschot (v. Nia Domo's Bolero) - van eigenaar Jozef Smits diens en Oostijk's Dancing Desire (v. Nilantshoeve's Zippo).

UITSLAGEN PONY'S