Nicolas Delmotte wint Grand Prix in Luik met BWP'er Ilex VP

Nicolas Delmotte wint Grand Prix in Luik met BWP'er Ilex VP
De Fransman Nicolas Delmotte heeft net in Luik de Grand Prix op zijn naam geschreven. Hiervoor had hij Ilex VP gezadeld, een negenjarige hengst van Diamant de Semilly x Darco. Ilex werd gefokt door Alex Van Pollaert uit Erpe-Mere en wordt al sinds het begin van zijn jonge carrière erg goed door de Franse ruiter aan de start gebracht. In september won het duo nog de Grand Prix in het Spaanse Gijon, in juli wonnen ze de GP van de CSI5* in Dinard.

Nu staat dus ook de CSI3* GP 1,60m van Luik op hun naam. Deze wonnen ze met een tijd van 34,81 seconden in de barrage, een ruime overwinning. Niklaus Rutschi en Cardano CH (Charmeur) werden tweede na een barrage van 37,7 seconden. Zij bleven op hun tijd bijna twee seconden voor op de Belgische Rachel Steffen (foto) en Uncanto Di Villagana (Canturo).

Voor Nederland was er ook een plaatsje in de top vijf. Sanne Thijssen is al enkele dagen goed op dreef in Luik, en dat was in deze proef niet anders. Met No Fear vd Tichelrij Z, een Zangersheidegefokte merrie van Numero Uno x Heartbreaker, werd ze vierde en bleef zo voor op de Franse klepper Patrice Delaveau met Leontine Ledimar Z HDC (Lovefever II).

Ook Wouter Devos en Christophe Vanderhasselt reden zich in de top tien. Devos deed dat in de barrage met Emporio van 't Holeinde (Fetiche du Pas). Zij zetten de tweede snelste tijd van 36,37 seconden neer, helaas ging er een balk tegen de grond. Zo werden ze achtste. Vanderhasselt en Identity Vitseroel (Air Jordan Z) werden tiende na een balkfout in de basisomloop.

Klik hier voor het volledige resultaat.