Nicola Philippaerts net naast het podium in "The King's Cup"

Nicola Philippaerts net naast het podium in "The King's Cup"
Nicola Philippaerts wist vandaag flink te scoren in "The King's Cup" op de Royal Windsor Horse Show in Groot-Brittannië. Met H&M Zilverstar Z (v. Berlin) eindigde hij nét naast het podium achter Amerikaan Kent Farrington. De winst ging naar Abdel Said, terwijl thuisruiter Ben Maher naar de tweede plaats sprong.

In de barrage met zes combinaties had Eqyptenaar Said slechts 42.23 seconden nodig met zijn BWP'er Hope van Scherpen Donder (v. Quadrillo) om Maher naar de tweede plaats te verwijzen voor eigen publiek. De Brit zette nog wel flink aan met zijn KWPN-ruin Don Vito (v. Quaprice Z) maar kwam na zijn rit 42.86 seconden nét te kort om de overwinning in eigen land te houden.

Farrington kwam ook goed mee met zijn schimmel Dublin (v. Cobra). Het duo klokte 43.01 seconden en moest genoegen nemen met een derde plaats. Philippaerts zette de vierde en laatste foutloze rit neer in de barrage met zijn schimmel hengst. Het duo ging op relaxte wijze door het parcours en klokte 47.52 seconden.

Marc Houtzager ging wel op jacht naar de overwinning met zijn Sterrehof's Baccarat (v. Padinus). Het duo kreeg echter onderweg een balk waardoor de vaart eruit ging en ze met een rit van 44.96 seconden en vier strafpunten als vijfde eindigde.

Kijk hier voor alle resultaten.