Fransman Valentin Marcotte vliegt naar overwinning bij EC de Peelbergen

Fransman Valentin Marcotte vliegt naar overwinning bij EC de Peelbergen
Met de achtjarige Ariana Z (v. Andretti Z) eindigde Ruben Lamers als beste Nederlander in de 1.45m Seacon Logistics Prix op Equestrian Centre de Peelbergen. In de GP-kwalificatie proef reed Lamers de drie na snelste tijd in een drukbezette barrage met 23 combinaties. “Dit is de eerste keer dat ik dit paard in een Ranking proef start, dus deze uitkomst had ik van te voren zeker voor opgetekend”, aldus de tevreden nummer vier.

De 29-jarige ruiter viel net buiten het podium met een tijd van 42.34 seconden. “Ik vond dat er een nette proef stond, moeilijk zat voor een 1.45m rubriek. Alleen jammer dat de toegestane tijd van de basisproef ruimer gezet werd. Die ging van 74 naar 78 seconden. Dat was achteraf niet nodig geweest, nu waren er teveel nullers. Maar ik ben blij met het resultaat. Dit is de tweede keer dat ik dit paard internationaal start en de eerste keer dat ik voor de winst rijd. Als er een paar honderd euro te winnen was geweest, had ik er niet eens aan gedacht om een poging te wagen, maar voor een paar duizend euro ben ik blij dat ik ervoor gereden heb.”

Het podium bestond uit de Franse winnaar Valentin Marcotte die met SWB-merrie I’m Quite Right in volle vaart finishte in 38.89. “De parcoursen hier zijn anders dan in Frankrijk. Hier zijn de bochten korter en de hindernissen volgen elkaar sneller op. Het is mooi dat ik dat hier kan oefenen, maar gelukkig zat de barrage ‘Franser’ in elkaar”, vertelt Marcotte die voor het eerst op De Peelbergen meereed. “Ik had gehoord dat het hier een super accommodatie is en dat is het zonder meer. Mij zien ze hier zeker terug.” De nummer twee was Marcotte’s landgenoot Benjamin Robert met Unfinity Bois Margot, gevolgd door de Duitste Elisabeth Kruse met Conloubet.

Voor Oranje stonden in twee proeven eerder op de dag wel twee Hollanders aan kop. In het 1.40m 2-fasen nam Emile Tacken met Waterstone nipt de leiding over de 1.45m winnaar Marcotte met 0.20 seconden voorsprong. De zege het 1.35m direct op tijd kwam in handen van Patrick Lemmen met Crocodile Dundee.