Nico Van Der Plaetsen, Axelle Windels en Ellen De Swert nemen de leiding tijdens Kerstjumping Azelhof

Nico Van Der Plaetsen, Axelle Windels en Ellen De Swert nemen de leiding tijdens Kerstjumping Azelhof
In het Azelhof werd er vandaag een prachtige Kerstjumping met aansluitend feestje georganiseerd. Naast hogere proeven zoals de 1,30m, 1,20m en 1,10m zijn er later vanavond ook leuke proeven van 30 tot 90 centimeter waarbij de ruiters zich verkleden.

In de proef 1,30m ging Nico Van Der Plaetsen aan de haal met de overwinning. Met Ultra Blue J' winst hij een luttele 0,1 seconde sneller te zijn dan Mauro Bolioli en Exquise du Pachis. Bolioli stopte de klok op 30,05 seconden. Een seconde meer had Melissa Seneca met Nino nodig, zij werden zo derde. Evelyn Vergauwen en Kalimera pakten plaats vier terwijl Mauro Bolioli met Cristel ook plaats vijf op zijn naam schreef.

Axelle Windels mocht zich de winnares noemen van de 1,20m. Zij won met Golden Penny C in 31,73 seconden, een halve seconde sneller dan Sarah Haelterman en Unissa du Neblon. Stephanie Goemaere en Dolce Vita werden derde. Hanne Anthonissen en CC Belle 3Z pakten plaats vier, Francis Van Den Eynde werd vijfde.

In het 1,10m wist Ellen De Swert met Escape de overwinning in de wacht te slepen. Zij waren een kleine 0,1 seconde sneller dan Laurent Nuyens en Las Vegas Dwergse Hagen, die op zijn beurt dan weer een seconde voor bleef op Tessa Heylighen en Bonita van de Zeilhoek. Emelyne Vandermeer werd vierde, Stephanie Goemaere vijfde.