De Sutter Naturally koestert stevige groeiambitie

De Sutter Naturally koestert stevige groeiambitie
De Sutter Naturally veroverde de afgelopen decennia een sterke marktpositie in de paardenwereld met kwaliteitsvolle weideomheiningen en -poorten. “Dit danken we aan onze totaalservice – met opmeting, eigen productie én plaatsing – en het ijzersterke productengamma”, licht Jeffrey De Sutter van De Sutter Naturally toe. “Voor de toekomst breiden we ons productengamma zowel in de diepte als de breedte verder uit. Naast paarden leggen we ons toe op extra groeimarkten zoals dierenomheiningen - inclusief draadgaas - en bij uitbreiding in de nabije toekomst op het tuinsegment, en dit zowel in België als in het buitenland”.

De afgelopen 40 jaar groeide De Sutter Naturally uit tot dé Europese referentie voor houten omheiningen rond paardenweides. Tal van beroemde sportruiters uit binnen- en buitenland vertrouwen op de exclusieve omheiningen van De Sutter Naturally om hun paarden veilig en stijlvol te laten genieten. Een omheining van De Sutter Naturally vormt ook letterlijk een meerwaarde.

Ook Equinan met uitvalsbasis Zulte legde zich toe op de plaatsing van paardenomheiningen en weidepoorten. Terwijl De Sutter Naturally met garantieperiodes tot 30 jaar uitgroeide tot dé referentie in het absolute premiumsegment, bedient Equinan ook bredere marktsegmenten. “Wanneer we de productenportfolio’s van beide bedrijven naast elkaar leggen, dan sluiten deze perfect op elkaar aan. Na de krachtenbundeling van deze 2 bedrijven behouden we beide invalshoeken om de markt te benaderen en gaan we verder onder 1 naam, De Sutter Naturally. Onder één dak vinden paardeneigenaars vanaf nu meerdere opties. Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit blijven daarbij onze sleutelbegrippen. Onze omheiningen bestaan ofwel uit tropisch hardhout ofwel uit geïmpregneerd Rood Noors grenenhout. Deze laatste Europese houtsoort heeft dankzij de tragere groei van de bomen een zeer grote densiteit en garandeert dus een lange levensduur.”

Geografische expansie

De krachtenbundeling van De Sutter Naturally en Equinan gaat meteen ook gepaard met een geografische uitbreiding. “De Sutter Naturally werkt vanuit het Vlaams-Brabantse Kampenhout. Equinan heeft een sterke basis in West-Vlaanderen. Beide locaties blijven behouden. Binnenkort openen we nog een derde vestiging in Herentals. Op die manier willen we al onze Belgische klanten dichter bij huis bedienen. Ook op Europees vlak koesteren we grote ambities. Voor onze Europese activiteiten werken we samen met een netwerk van Premium partners en dealers. Daarnaast namen we onlangs bijkomende export managers in dienst om in het buitenland verder te groeien.”

Nieuwe markten aanboren

Naast de extra mogelijkheden voor paardenweides en –poorten, wil De Sutter Naturally ook bijkomende markten aanboren. “Steeds meer eigenaars van andere diersoorten dan paarden tonen interesse voor onze omheiningen en poorten. Denk daarbij aan houders van schapen, geitjes, herten die een kwaliteitsvolle omheining wensen die ook visueel een meerwaarde vormt voor hun bosdomein of weide. Onze expertise in draadgaas garandeert in dit marktsegment een extra meerwaarde. Ook boseigenaars investeren steeds meer in een kwalitatieve omheining voor hun eigendom. Een ander nieuw doelpubliek zijn de eigenaars van landelijke tuinen. Zij verlangen naar een authentieke uitstraling, waarbij een stijlvolle exclusieve omheining of weidepoort een mooie visuele meerwaarde betekent.”

Kracht van onze medewerkers

Om het groeipotentieel ook effectief in de realiteit te brengen, rekent Jeffrey De Sutter op zijn medewerkers. “Dankzij ons sterk team hebben we onze huidige positie als marktleider in de paardenwereld bereikt. Deze gemotiveerde vakmensen zullen ook zorgen voor het succes in de toekomst. Om onze groeiambities waar te maken, is ons aantal medewerkers reeds verdubbeld.”