Nadege Janssen en Checkpoint Chacco enige foutloze combinatie in Moorsele

Nadege Janssen en Checkpoint Chacco enige foutloze combinatie in Moorsele
In de Medium tour over een hoogte van 1m40 was er in Moorsele zojuist een Belgische overwinning. Het was daar namelijk Nadege Janssen die met Checkpoint Chacco als enige combinatie foutloos wist te blijven in de barrage. Het tweetal nam dan ook rustig de tijd en zo eindigde de Chacco Blue nakomeling met een foutloze ronde in 40.45 seconden.

Het snelste resultaat kwam echter van de Brit William Whitaker in het zadel van Fandango (v. Last Liberty) die hier in 31.90 seconden door de finish stoven. Helaas liep de combinatie daar wel 4 strafpunten bij op. Ook Samy Colman bleef ruim onder de tijd van Janssen, samen met Qopilot Batilly Z eindigde het tweetal in 34.10 seconden op de derde plaats. Ook zei liepen daar 4 strafpunten bij op.

Adrian Schmid en zijn Crack Cesserias doken ook ruim onder de tijd van Janssen, maar eveneens met 4 strafpunten moesten zij met 35.53 seconden genoegen nemen met de vierde plaats. Guillaume Ruant noteerde met Elyria Sitte nog een vijfde plaats. Ook hij besloot het rustig aan te doen met 40.03 seconden maar moest het toch bekopen met 4 strafpunten.