Michael Van den Bosch blijft prijzen grijpen in Cannes

Michael Van den Bosch blijft prijzen grijpen in Cannes
Deze ochtend werd er pas laat gestart in het zuiderse Cannes. Tijdens de Longines Global Champions Tour reden de internationale 1*-ruiters deze ochtend hen 1.30m proef. Daarin bracht de Belgisch gefokte California de Laubry (v. Lord Z) Jacqueline Felber de winst. De combinatie snelde naar de overwinning in 61,07 seconden. Ze bleef zo ruim voor op Claire Beecroft met de 11-jarige KWPN'er Vanda Cartier (v. Lord Z). Beecroft kruiste de eindmeet in 61,60 seconden. Sophie Michaels vervolledigde het podium met Darero (v. Ginus).

JAcqueline Felber nam niet enkel de overwinning, maar strandde ook net buiten het podium op de vierde stek in het zadel van de 14-jarige Cavalier Royal-nakomeling, A Touch of Grey. België's Michael van den Bosch reed eerder al naar de overwinning. Ditmaal stelde hij zich tevreden met de achtste plaats in het zadel van de 7-jarige Vedette (v. Guidam's Willow).

In de 1.40m hoofdrubriek was het Tess Carmichael die de winst greep. De Britse bleef ruim één seconde voor op Atlantis PP Z (v. Air Jordan Z). Opnieuw haalde België's Michael Van den Bosch de achtste stek.

Carmichael klokte foutloos af in 64,89 seconden. Ze ging zo Giorgio Sacco vooraf met de 8-jarige Expensive Quality (v. Odermus R). De Italiaan kruiste de eindmeet in 65,94 seconden. Frankrijk's filmster, Guillaume Canet vervolledigde het podium. Met onder het zadel Babeche (v. Babouche v. Gehucht Z) strandde hij op de derde plaats in 66,66 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Melanie Lemoine Jondet (Ellington Jsx) op vier en Jannike West (Deauville van Overis Z) op vijf. Michael van den Bosch moest zich opnieuw tevreden stellen met de achtste plaats. Samen met de 12-jarige Atilka (v. Guidam) sprong hij vier punten bijeen. Ignace Philips en Dream di San Patrignano (v. Come On) volgde op de negende plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN