Rik Hemeryck zet top 5 notering neer in Hardelot

Rik Hemeryck zet top 5 notering neer in Hardelot
Op de 3 sterren jumping in Hardelot is er vandaag gestreden voor de prijs SIB, deze werd gereden over een hoogte van 1.40m. De proef werd gewonnen door Louise Simpson en haar 12 jarige merrie Fiona v/h Lemmenshof (v. Nonstop). De top 3 werd vervolledigd door Ouaddar Abdelkebir met zijn paard USA de Riverland (v.Diamant de Semilly) en Renwick Laura met haar paard Dominant H (v.Heartbreaker).

De Britse Louise moest als 23e combinatie verschijnen in de ring, ze heeft een fantastische omloop gereden die ruim 2 seconden sneller was dan de omloop van Ouaddar Abdelkebir. de top 5 werd vervolledigd door Raphael Goehrs met zijn achtjarige ruin Vivaldi de B'neville (v.Mozart des Hayettes) en op 5 de Belg Rik Hemeryck met zijn relatief jonge hengst Ulyss Morinda (v. Utah van Erpekom). Ze waren aan elkaar gewaagd met maar een verschil van 0,57 seconden.

De Belg Wilm Vermeir wist zich als laatste te klasseren met zijn achtjarige KWPN ruin Moeen (v.Lord Z). Deze combinatie had vrijdag ook al een foutloze omloop gereden en dit was goed voor een 14e plaats.

Morgen wordt de 3 sterren competitie afgesloten met de Grand Prix over een hoogte van 1.50m.

Klik hier voor alle resultaten