Mathias Hazebroek en Jos Verlooy snellen ijzig op het podium in Lier

Mathias Hazebroek en Jos Verlooy snellen ijzig op het podium in Lier
De volledige nacht werd alles in het werk gesteld om de pistes in een optimale conditie te houden op het Azelhof. Zonder probleem kon deze ochtend dus het programma verder gaan. In de 1.30m ochtendrubriek snelde Mathias Hazebroek naar de overwinning.  In het zadel van de 11-jarige Darco-nazaat, klokte Hazebroek foutloos af in 30,56 seconden.

Op eigen terrein bleef de jonge springruiter zo voor op Niki Geenens met Helios vd Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop). De combinatie stopte de chrono op 31,67 seconden. Daniel Moseley volgde op de derde plaats met Excellent Amie.

Net buiten het podium volgden Charlotte Philippe in het zadel van Cordovero by Marstyl en Vincent Geerink met Glorieus GR op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In de gelijktijdige 1.35m rubriek hield de Britse Louise Simpson de concurrentie achter zich. Samen met Jaffar de Bourguignon (v. Lord Z) bleef de Britse voor op os Verlooy met Cor-Leon vd Vlierbeek Z. Voormalig BBelgisch kampioen, Gilles Dunnon vervolledigde het podium op de rug van Valentino Du Val Du Geer.

De top vijf werd afgewerkt door Rose Mose (Weston) en Sarah BBreuer met Destiny Utah.