Luis Alejandro Plascencia grijpt wereldbeker winst in Guadalajara met Karel Cox' Davinci

Luis Alejandro Plascencia grijpt wereldbeker winst in Guadalajara met Karel Cox' Davinci
In de Longines Wereldbeker wedstrijd in Guadalajara werd er gretig gestreden voor de overwinning. De 1.60m rubriek telde immers mee als kwalificatie voor de Wereldruiterspelen in Tryon, later dit jaar. Van de zeven combinaties aan de start in de barrage hielden er het twee een foutloze omloop op na.

Samen met Karel Cox' 10-jarige KWPN-hengst, Davinci (v. VDL Groep Verdi) snelde de lokale springruiter, Luis Alejandro Plascencia O naar de overwinning. Op de rug van W. Peters' fokproduct klokte de Mexicaanse springruiter foutloos af in 40,66 seconden.

Net geen twee seconden trager volgde Gustavo Ramos met de 14-jarige ruin, Izzy Miaki (v. Casa Grande). Het duo kruiste de finish in 42,50 seconden. Francisco Pasquel reed de snelste tijd met de SF-ruin, Naranjo (v. Robin II Z).

Pasquel klokte af in 39,33 seconden en tikte daarbij één balk uit de lepels. Eric Navet volgde op de vierde plaats met de Hannover-ruin, Catypso (v. Catoki). De top vijf werd afgewerkt door Sarah Scheiring met haar 10-jarige KWPN-ruin, Dontez (v. Verdi).

Klik hier voor de resultaten