Lisa Nooren snelt naar winst in Amsterdam

Lisa Nooren snelt naar winst in Amsterdam
In een uitverkochte Rai werd het publiek op een internationale 1m50 rubriek met barrage getrakteerd. Spannend bleef het tot de laatste minuut waar er een oorverdovend applaus klonk voor de jonge amazone Lisa Nooren en haar KWPN-er Dienellie. Zij wist namelijk samen met de Berlin nakomeling de overwinning naar haar hand te zetten in de razendsnelle tijd van 37.21 seconden.

Zij ging daarmee voor aan de Brit John whitaker die hier met zijn Crumley (v. Cassus) gevaarlijk dichtbij de tijd van Nooren kwam, maar met 38.97 seconden genoegen moest nemen met een tweede plaats. De altijd snelle Duitser Felix Hassmann viel vanavond ook in de prijzen, zo noteerde hij met SIG Captain Amerika (v. Captain Fire) een derde plaats in 39.00 seconden. De top drie waren de enige dubbele foutloze combinaties in deze negenkoppige barrage ronde.

Ook Eric van der Vleuten liet zien nog altijd bij de top te horen door met Zigali P S (v. BMC Kigali) een vierde plaats te noteren. Zijn snelle tijd van 37.53 seconden bezorgde hem het resultaat als snelste vierfouter. De Ier Cameron Hanley maakte het rijtje compleet door met Eis Isaura, een BWP merrie van Tinka's Boy, naar de vijfde plaats te rijden met 39.15 seconden en 4 strafpunten.

 

Pieter Devos eindigde met Julyssi van Orti op een zestiende plaats.

 

Klik hier voor alle resultaten