Lorenzo De Luca wint de GCT Grand Prix in Shanghai

Lorenzo De Luca wint de GCT Grand Prix in Shanghai
Er waren 22 deelnemers aan de start van de Longines Global Champions Tour Grand Prix CSI5* van Shanghai. Er gingen in totaal maar vier ruiters door naar de barrage, van deze vier bleven er maar twee foutloos. De Italiaan Lorenzo de Luca was Maikel van der Vleuten de snel af met meer dan één seconde. Hij kwam in de ring met Ensor de Litrange LXII, een BWP ruin van Nabab de Reve. De twee hadden een tijd van 38.05 seconden. De Luca won ook al met Armitage Boy in de GCT van Miami.

De tweede plaats was voor de tweede foutloze in de barrage, Maikel van der Vleuten finishte in 39.36 seconden. Hij bereed zijn bekende hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel). De Italiaan Alberto Zorzi kreeg één balk in zijn barrage met Fai Light van't Heike (v. Vigo d'Arsouilles) die sneller was dan die van Whatelet. Dit bracht hem naar de derde plaats.

De Belg Gregory Whatelet eindigde op de vierde plaats in de barrage, hij had een tijd van 41.48 seconden en 4 strafpunten met zijn 11-jarige Cornet Obolensky merrie Coree.

Harrie Smolders en Andreas Kreuzer hadden beide een tijdsfout in de eerste ronde en eindigde zo op de vijfde en zesde plaats.

Klik hier voor ale resultaten.