CSI1* Grote prijs winst voor Dieter Laheyne in Lummen

Op de middag werd in de Lummen de grote prijs van de CSI1* gereden. Hier kregen we een Belgische top vijf met als winnaar Dieter Laheyne. Hij was snelste van de twee foutloze in deze barrage. Hij had onder zijn zadel Jinternel (v. Diamant de Semilly) en stopte de tijd in 38.87 seconden.

Hij werd opgevolgd door Jan Claeys die in de ring kwam met Blackmail Jb (v. Berlin) en ook een foutloze barrage reed in 39.47 seconden. Jens Vandenberk was de snelste in de barrage maar had één balk met Catch China Z (v. Calvados Z). De twee gingen over de eindmeet in 37.17 seconden.

Ben Thiry belande op de vierde plaats met zijn paard Cadis Z (v. Candillo Z) die ook vier strafpunten had in een tijd van 42.74 seconden. De top vijf werd aangevuld door Joris Vergauwen met Loeka Van De Breepoel (v. Vingino) die ook vier strafpunten had in een tijd van 43.89 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

Ervoor werden ook nog twee CSI1* proeven afgerond, in de 1.20m ging de winst naar Yenthe Schrijvers. Hij won eerder deze week ook al in Lummen nu reed hij met Liquido Van De Eijkerhei (v. Nabab de Reve) en ging door de finish in 39.42 seconden. Op de tweede plaats kwam Eva Jennen te staan, zij bereed No Nonsense (v. Quite Donaldson li) en ging door de finish in 40.43 seconden. De derde plaats was voor Benny Naessens met Lorenzo-L (v. Condor C) in een tijd van 41.53 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

In de 1.10m ging de winst naar Jasper Douce met Beloutch d'Aelster Z, deze twee stopte de tijd in 31.27 seconden. Jenthe Gelade kwam op de tweede plaats te staan met Hades (v. Indoctro) in een tijd van 33.02 seconden. De top drie werd vervolledigd door Thibaut Huyvaert die op de rug van Kentucky (v. Toulon) zat en door de finish ging in 36.55 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.