Lio Lamers beste Belg in CSI1* Eindhoven, BWP-paarden in de top vijf

Lio Lamers beste Belg in CSI1* Eindhoven, BWP-paarden in de top vijf
In Eindhoven liep zonet de eerste proef af, de Wijlaars Prix, een Big Tour CSI1*. Het parcours werd er op 1.35m hoogte gebouwd en meteen tegen de tijd gereden. Niels Bulthuis wist de eer in eigen land te houden, in het zadel van de veertienjarige KWPN-hengst Freebird (Lupicor) snelde hij in 62,27 seconden naar de overwinning. Een zeer snelle tijd waarmee hij maar liefst drie seconden voor bleef op de concurrentie.

Het duo werd opgevolgd door de Britse Ashlee Harrison, zij wist met Atout Des Trambles (Nectar Des Forets*Hn) onder het zadel de verder volledig Nederlandse top vijf binnen te dringen. Eric Jr van der Vleuten vervolledigde de top drie met de elfjarige Carthino Z nakomeling Casantos, hij klokte af in 65,40 seconden.

De BWP'ers wisten er net het podium niet te halen, maar waren wel aanwezig in de top vijf. Peter Bulthuis eindigde met de tienjarige BWP'er Icarus vh Gevahof (Nonstop) net naast het podium. Boy Peels wist de top vijf af te werken met opnieuw een BWP-paard, de zevenjarige Jaguar Mail afstammeling Lokly vd Brokkant.

De Beste Belg in de proef was Lio Lamers, in het zadel van Expected (Cantos) reed ze naar een zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten.