James Peeters: 'Nadal Hero & DB zou zou het paard kunnen zijn waarmee ik opnieuw sterrenwedstrijden ga rijden'

James Peeters: 'Nadal Hero & DB zou zou het paard kunnen zijn waarmee ik opnieuw sterrenwedstrijden ga rijden'
James Peeters heeft voor zichzelf de focus gelegd op het opleiden van jonge paarden tot op het hoogste niveau, die keuze wordt door de ruiter zelf gemotiveerd door twee redenen. Als eerste meldt hij dat het enorm moeilijk is om bij de absolute top aan te sluiten en dan heeft hij het over wedstrijden zoals de Super League en de Global Champions Tour. Zelf zegt hij, “Ik kan me niet motiveren om elke week een tweester te gaan rijden, dan heb ik liever een project aan een jong paard en die op te leiden en te verkopen”. Daarnaast geeft hij ook aan dat het nu op deze manier  gaat omdat hij niet het team aan paarden heeft om wekelijks sterrencompetities te rijden. Meestal is er slechts 1 paard dat klaar is om op zo’n niveau te lopen en om het wekelijks vol te houden zijn er meerdere nodig. En als dat ene paard er klaar voor is wordt het vaak verkocht naar een andere ruiter, zoals onlangs J’Adore van het Schaek. Afsluiten over dit onderwerp doet hij met de volgende woorden: “Als ik op een dag een paard of vier-vijf klaar heb en ik heb er het hele team voor, misschien dat ik dan wel de lijn door trek en opnieuw die wedstrijden ga doen”.

Een van de paarden waar Peeters een mooie toekomst voor ziet is Nadal Hero & DB, een vijfjarige hengst afkomstig van Kannan uit een Polydor moeder. Nadal is de halfbroer van Taloubet Z. Nadal Hero & DB kwam eind vorig jaar bij Peeters op stal, hij nam de teugels over van Audry De Bock die de hengst als vierjarige uitbracht in de Pavo hengstencompetitie. Die competitie verliet hij niet zonder indruk te maken, het duo zegevierde er. Nadal’s beste eigenschappen zijn, zijn vermogen, scherpte en instelling. “Tijdens onze eerste wedstrijden hadden we nog wat miscommunicatie met elkaar en nog niet alles klopte. Maar in de laatste competitie sprong hij heel goed, hij is voorzichtig, hij is makkelijk te rijden en hij heeft alles mee om een goed paard te worden”, aldus Peeters over de evolutie van de hengst.

Over de toekomstplannen spreekt Peeters zich voorzichtig maar zeer positief uit, “ik kan nog niet zeggen waar we zullen eindigen, ik bewandel met mijn paarden het pad dat ik moet bewandelen en ga niet te snel”. Al ziet hij het met Nadal zeker op lange termijn, “misschien wordt hij één van het team van vijf om opnieuw op sterrenwedstrijden te gaan”. Er is dus zeker veel goede hoop voor dit paard.