Lieven Devos is terug te vinden in elke youngster finale tijdens de Baltica- Tour

Lieven Devos is terug te vinden in elke youngster finale tijdens de Baltica- Tour
De dag begon in de Baltica tour met de CSIYH 1* finales. De grote finale dus voor de 5-6- en 7 jarige paarden. In elke finale verscheen er een Belgische finalist aan de start.

Als eerste gingen de 5- jarige paarden van start. Van de 24 finalisten reden er 8 een mooie foutloze omloop. Deze 8 combinaties gingen in een barrage strijden voor de podiumplaatsen. Hierbij jammer genoeg geen Belg. Lieven Devos zag zijn CresswellLVP Z (v: Casall) 2 keer in de fout gaan want hem een 20ste plaats opleverde.

De Britten deden gouden zaken in deze finale. Jude Burgess haalde in een tijd van 30.63 seconden de overwinning binnen. Hartbreker GB (v:Crespo Vdl) hielp haar hierbij. Ook op de 2de plaats vinden we een Britse ruiter, namelijk Benjamin Raistrick. Voor Benjamin was het nog even wachten op de hemel met zijn Heaven Can Wait E. Zij klokte af in 31.56 seconden. De 3de en 4de plaats bleven in eigen land. Op 3 stond Malwina Urbanska met Hamilton in 33.04 seconden. Met deze tijd was Malwina net iets sneller dan haar landgenoot Daria Kobiernik met Ogano's Boy Z. Canada zag zijn ruiter Brian Walker met Cellestiano (v: Cellestial) op de 5de plaats eindigen.

Na de 5- jarige jonge paarden was het de beurt aan de 6- jarige. Met 16 gingen ze van start in de finale. De overwinning was voor de Poolse Cassandra Orschel. Cassandra had hiervoor Dacara E (v: Cancara) onder het zadel. Zij sneden door de barrage in 40.64 seconden. De Britse Emma Stoker deed haar best maar moest iets meer dan een volledige seconden toegeven op die tijd. Haar 41.70 seconden bracht haar naar de 2de plaats samen met Cool Cash (v: Cadensky). Alleen de eerste 2 ruiters lukte in een foutloze barrage. De 4 andere barrage ruiters lieten allemaal 1 balk uit de lepels rollen. Net zoals op de eerste plaats vinden we ook op de 3de plaats een Poolse combinatie. De tijd van 41.95 bracht Beniamin Tomaszewki daar, samen met zijn viervoeter Argentina Z. De Britt Will Edwards zag de chrono stoppen, samen met Tinkas Brook II (v: Zambesi) op 42.75 seconden. De 3de Brit in de finale vinden we terug op de 5de plaats. Cool Boy (v: Coco Jambo) bezette die 5de plaats samen met zijn ruiter Benjamin Raistrick. Net buiten de top 5 vinden we de enige Belgische ruiter in deze finale. Lieven Devos kreeg met zijn Toulon afstamming Aiace L'eroe ook een springfout in de barrage en met de traagste chrono eindigde zijn finale op de 6de plaats.

Het koninginnen stuk in deze finales was die voor 7- jarige paarden. Met 27 combinaties aan de start beloofde het een spannende strijd te worden. Voor ons land waagden opnieuw Lieven Devos zijn kans, maar ook Kelly Vandousselaere had een finalist gezadeld. Het werd een super spannende barrage. De verschillen tussen de top 3 waren minder dan één seconde. Uiteindelijk reed de Britse Louise Whitaker zich naar de overwinning in een tijd van 40.08 seconden. Zij rekende op de Warrior afstamming Special Warrior. Met zo een naam kan je toptijden rijden. De Duitse Marc Bettinger moest ditmaal tevreden zijn met de 2de plaats. Hij haastte zich door de eindmeet samen met Fileva ST (v: Alicante HBC). De chrono stopte op 40.11 seconden. De tijd van 40.33 seconden leverde Adam Grzegorzewski met Arabesque De Ravel (v: Crusador) de 3de plaats op. Taizo Sugitani zette voor Japan zijn BWP-er Koblenz-W Van'T Merelsnest (v: Nabab de Rêve) in. Dit duo klokte af in 42.10 seconden. Op de 5de plaats zien we opnieuw Emma Stoker met Pembroke 3 (v: Perigueux). Kelly Vandousselaere was de beste Belgische met Altysse Ste Hermelle (v: Ogano Sitte). Haar traagste chrono van alle foutloze barrage ruiters leverde de 8ste plaats op. Lieven Devos kreeg met zijn BWP-er Kusama (v: Diamant De Semilly) 1 springfout in de basisomloop en dat bracht hem op de 16de plaats.

De Youngster- Tour zit erop. Onze Belgische paarden en ruiters hebben een sterke indruk nagelaten in Polen tijdens de Baltica Tour.

Klik hier voor alle resultaten.